Tinatin Bokuçava

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tinatin Bokuchava (lindur më 29 maj 1983) është një politikan gjeorgjian i cili është një anëtar i Lëvizjes Kombëtare të Parlamentit të Gjeorgjisë. Ajo ishte anëtare e Parlamentit të Gjeorgjisë tri herë (2012, 2016, 2020). Ajo studioi në Shkollën e Drejtësisë dhe Diplomacisë Fletcher, më pas në 2011 - në Smith College. Në 2009–2011 ajo ka punuar në Institutin Nacional-Demokratik. Ajo është një Drejtuese e krahut të grave të Lëvizjes Kombëtare të Bashkuar.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tinatin Bokuchava lindi më 29 maj 1983. Ajo u diplomua në Shkollën Fletcher të Diplomacisë dhe Drejtësisë në 2009 me një diplomë në Diplomaci dhe të Drejtë Ndërkombëtare, dhe më pas Kolegji Smith në Shtetet e Bashkuara me një diplomë në Shkenca Politike. Në 2009-2 ka punuar në Institutin Demokratik Kombëtar. Në vitin 2011 ajo ishte Zëvendës Drejtor i Departamentit të Organizatave Ndërkombëtare të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjeorgjisë. 2012 - Zëvendës Auditori i Përgjithshëm i Zyrës së Auditimit të Shtetit. 2012-2016 - Anëtar i Parlamentit të Gjeorgjisë i thirrjes së 8-të sipas listës së partisë, blloku zgjedhor: "Lëvizja Kombëtare e Bashkuar -" Më shumë përfitime për njerëzit. "Që nga viti 2013, ajo ka qenë kryetare e Organizatës së Grave të Lëvizjes Kombëtare të Bashkuara. 2016-2020 - Anëtare e Parlamentit të Gjeorgjisë e thirrjes së 9-të nga lista e partisë, blloku zgjedhor:" Lëvizja Kombëtare e Bashkuar ". Anëtar i Komisionit Parlamentar për Mjedisin dhe Burimet Natyrore dhe Komiteti për Integrimin Evropian. Në 2016-2017 ajo ishte anëtare e Komitetit për Diasporën dhe Çështjet e Kaukazit.

Anëtar i Parlamentit të Gjeorgjisë të mbledhjes së 10-të që nga viti 2020 nga lista e partisë, bllok zgjedhor: "Lëvizja Kombëtare e Bashkuar - Opozita e Bashkuar" Fuqia është në Unitet ".