Titujt "Piktor i merituar" dhe "Skulptor i merituar"

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Titujt "Piktor i merituar" dhe "Skulptor i merituar" u jepen piktorëve dhe skulptorëve, anëtarë të Lidhjes së Shkrimtarëve dhe të Artistëve, të cilët kanë krijuar vepra me cilësi shumë të mira ideoartistike në fushën e pikturës, skulpturës, grafikës, pllakatit, karikaturës, dekoracionit dhe arteve në përgjithësi e kanë merita në zhvillimin e arteve figurative të Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë.