Titulli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një titull është një parashtesë apo prapashtesë i shtuar në emrin e dikujt për nderim, një pozicion zyrtar ose një kualifikim profesional ose akademik. Në disa gjuhë, tituj madje mund të futet në mes të një emri dhe mbiemri (për shembull, Graf në gjermanisht, kardinali në përdorimin katolik apo tituj të tillë si Kryepeshkop klerike). Disa tituj janë të trashëguar.

Tituj shoqëror[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tituj akademik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Bachelor (i diplomuar)
  • BA – Bachelor i Arteve
  • BArch – Bachelor i Arkitekturës
  • B.Des. - Bachelor i Dizajnit
  • BEng – Bachelor i Inxhinierisë
  • BFA - Bachelor i Arteve të Bukura
  • LLB – Bachelor i Juridikut
  • B.Phil – Bachelor i Filoziisë
  • BSc – Bachelor i Shkencës
  • BURP – Bachelor i Planifikimit Urban dhe Rajonal
  • BVSc – Bachelor i Shkencave Veterinare
 • Dekan
  • Dekan i merituar
 • Doktor -Dr.
 • Master
  • MArch – Master i Arkitekturës
  • MA – Master i Arteve
  • MAL – Master i Arteve Liberale
  • MBA - Master e Administrimit të Biznesit
  • MPA - Master në Administrim Publik
  • MChem - Master në Kimi
  • MC - Master e Këshillimit
  • MDiv - Master i Hyjnisë
  • DKA - Master e Arsimit
  • MEng – Master i Inxhinierisë
  • MHA - Master i Administrimit të Kujdesit Shëndetësor
  • LL.M - Master Juridik
  • MLA - Master i arkitekturës së peizazhit
  • MPhil - Master në Filozofi
  • MREs - Master i Kërkimit
  • MSc – Master i Shkencës
  • MPhys – Master i Fizikës
  • MPharm - Master i Farmacisë
  • MSE – Master i Shkencës së Inxhinierisë
  • MSRE – Master i Science in Real Estate
  • MSW - Master i Punës Shoqërore
  • Magister – Magister
  • ThM – Master i Teologjisë
  • MURP – Master i Planifikimit urban dhe Rajonal
 • Priessor
 • Tjera