Titus Kuinktius Flamininus

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Titus Kuinktius Flamininus

Titus Quinctius Flamininus (c. 228 para Krishtit - 174 para Krishtit) ishte një politikan dhe gjeneral romak i ngarkuar në detyrën e pushtimit të Greqisë.

Ai arrin të bëhet konsull në 198 para Krishtit me vetëm tridhjetë vjeç. Drejton në Greqi ushtrinë romake në luftën kundër Filipit të V të Maqedonisë.