Topi i volejbollit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një top volejbolli është një top që përdoret për të luajtur volejboll në mjedise të mbyllura, volejboll plazhi ose variacione të tjera më pak të zakonshme të sportit. Topat e volejbollit janë në formë sferike dhe zakonisht përfshijnë tetëmbëdhjetë panele gati drejtkëndore të bëra nga lëkura sintetike ose origjinale. Këto panele janë të organizuara në gjashtë seksione identike, secila e përbërë nga tre panele. Ata janë mbështjellë me kujdes rreth një fshikëze për të formuar volejbollin e plotë. Një valvul lejon që presioni i brendshëm i ajrit të rregullohet. Në një shkëputje nga ndërtimi tradicional, në vitin 2008, FIVB-ja miratoi si topin e saj zyrtar të mjediseve të brendshme një Mikasa të re me gropëza dhe me vetëm tetë panele për një prekje më të butë dhe fluturim më të vërtetë.