Trëndafili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Trëndafili

Trëndafili është shkurre zbukuruese deri në dy metra e lartë, me gjemba të gjatë, me lule të mëdha fletë-fletë, të bukura, të mbledhura, me erë të këndshme e në ngjyrë të bardhë, të kuqe, të verdhë etj.

Familjariteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lulja që më shpesh i dhurohet njerëzve definitivisht është trëndafili. Bima e ka origjinen nga Azia, ku është rritur para mijëra viteve dhe civilizimet e konsideruan si akti i Zotit. Tani, trëndafili konsiderohet si imazh i bukurisë dhe dashurisë, dhe rëndësia e saktë varet nga ngjyra e saj.

Simbolizmi i ngjyrave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Trëndafilat e kuq janë simbol i dashurisë dhe pasionit, një lloj mesazhi për njeriun që e doni, dhe prezanton kurajo dhe respekt. Trëndafili i bardhë simbolizon bukuri dhe dashuri të vërtetë, dhe së fundi edhe simbolizon qetësinë mendore. Nëse lulja është e mbyllur, kinse do të thotë që vajza është shumë e re për lidhje serioze. Trëndafilat e kuq dhe të bardhë së bashku prezantojnë bashkim, mirëkuptim, dhe plotësim. Trëndafilat portokalli prezantojnë dëshirë të zjarrtë dhe entuziazmin. Trëndafilat e verdhë prezantojnë shoqëri, kënaqësi, lumturi nganjëherë edhe xhelozi. Nese e kombinoni me një trëndafil të kuq ajo nënkupton mendjehapës

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Varietete trandafilash romak[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

http://www.fjalori.shkenca.org/