Jump to content

Transmetuesi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Transmetues do të thotë personi fizik apo juridik i cili ka përgjegjësi redaktuese për përpilimin e shërbimeve të programit televiziv për pranim nga publiku i gjerë, dhe i transmeton ato vet apo i transmetohen përmes një pale të tretë, të kompletuara dhe të pandryshuara.[1]

Transmetuesi si pajisje elektronike do të thotë pajisjet elektronike për emetim, të personave fizik apo juridik, që mundësojnë transmetimin e programit për shfrytëzim publik me radio, televizion, dhe që kanë përgjegjësinë për programet e emetuara të krijuara vet apo të marrura nga një palë tjetër për radio, televizion apo për pajisje të tjera elektronike që i shfrytëzon publiku;[2]

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ LIGJI PËR RADIOTELEVIZIONIN E KOSOVËS Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 10 korrik 2007 tek Wayback Machine
  2. ^ LIGJI PËR KOMISIONIN E PAVARUR TË MEDIAVE DHE TRANSMETIMIN Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine