Trashëgimia arkitekturale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Trashëgimia arkitekturale përbëhet nga: Monumentet - Konstruktimet dhe strukturat e dalluara për nga vlerat historike, arkeologjike, artistike shkencore me interes shoqëror ose teknike duke përfshirë elementet e luajtshme si pjesë tё saj; Ansamblet ose tërësia e ndërtesave - Grupet e ndërtesave urbane ose rurale të dalluara për nga vlerat historike, arkeologjike, artistike, shkencore, me interes shoqëror ose teknik, në ndërveprim me njësitë e caktuara topografike; dhe Fushat e konservimit arkitektural - Fushat që përmbajnë punë të kombinuara të dorës së njeriut dhe natyrës, të dalluara nga vlerat historike, arkeologjike, artistike, shkencore, tё interesit shoqëror dhe teknik.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ LIGJIN PËR TRASHËGIMINË KULTURORE Në amëzën assembly-kosova.org Archived 29 September 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine.