Trebinja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Trebinja (Serbe Cirilik: Требиње) është qytezë dhe komunë jugore, në Bosnje dhe Hercegovinë. Shtrihet në Lindje të Hercegovinës, dhe është pjesë e entitetit Republika Srpska. Popullsia e saj numron rreth 31,433 banorë (2013). Lumi Trebishnjica rrjedh nëpër zemër të qytezës. Objekti me i vjetër daton që nga shekulli XVIII nga koha e Perandorisë Osmane, dhe njihet si Ura e Arslanagiqit.

Ura e Arslanagiqit.