Triquetra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Triquetra

Triquetra e quajtur edhe nyja e Trinitetit. Bëhet fjalë për një simbol të vjetër Kelt që paraqet treshen hyjnore: Nëna, bija, dhe gjyshja.

Triqueta është bërë nga një linjë e vetme që formon tri ovale te lidhura në qendër me një rreth. Te Keltët simbolizonte ngritjen fizike, mentale dhe shpirtërore (trupin, mendjen, shpirtin).

Te praktikantët e shtrigërisë dhe magjisë Triqueta paraqet Jetën, Vdekjen dhe Ringjalljen e tri forcave të natyres: Uji, Toka dhe Ajri. Rreth i mbrendshëm paraqet femëroren. Në të vërtetë është një simbol i fuqishëm i magjisë.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

[1]