Tumblr

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tumblr, stilizuar në logon e saj si Tumblr. Është një platformë microblogging dhe website social networking e themeluar nga David Karp në pronësi nga Yahoo! Inc Ky shërbim i lejon përdoruesit të postojnë multimedia dhe përmbajtje të tjera me një të blog me formë të shkurtër. Përdoruesit mund të ndjekin përdoruesit blogs e tjerë si dhe të bëjnë bloget e tyre private. Shumë nga karakteristikat në faqen e internetit janë të arrihen nga "pult" ndërfaqe, ku te shfaqen përmbajtje dhe postimet e blogevve që ndiqni. Që nga 3 mars 2014, Tumblr pret mbi 174.200.000 blogs. Selia e kompanisë është në New York City.