Turizmi i Shteteve - Australia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Australia është tani ekonomia e shtate me e madhe e turizmit ne bote, dhe është e vendosur te mbaje këtë pozicion gjate dhjete viteve te ardhshme. Ardhjet ndërkombëtare po vazhdojnë te rriten dhe shpenzimet nga vizitoret ndërkombëtare ne Australi, janë rritur me rreth një te treten qe nga viti 2005. Vendi ka zhvilluar fushata te forta te marketingut me fokus ne tregjet kyçe te tilla si Kina, dhe ka promovuar “Open skies” për te inkurajuar me shume kompani ajrore dhe çmime me te ulëta te udhëtimeve. Megjithatë, ndërsa Australia mund te shihet si shembull i suksesshëm i rritjes se turizmit te qëndrueshëm, ka disa sfida përpara. Dobësimi i vazhdueshëm i kërkesës ne Evropë dhe Amerikën e Veriut do te ndikojnë ne disa tregje kryesore te Australisë.