Udhëtimi yjor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Udhëtimi yjor (ang : Star trek) është një seri filmash fantastiko-shkencorë amerikane. U krijua nga Gjin Rodenberi dhe shfaqjet e para u dhanë në Amerikë nga viti 19661969, dhe frymëzuan pesë seri të tjera televizive dhe dhjetë filma si edhe shumë romane, lojëra kompjuterike dhe vepra te tjera.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seritë televizive[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Filmat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Titulli Viti Ekuipazhi Drejtori
I Filmi 1979 Seritë origjinale Robert Uajs
II Zemërimi i Khanit 1982 Seritë origjinale Nikolas Majer
III Kërkimi për Spokun 1984 Seritë origjinale Leonard Nimoj
IV Udhëtimi në shtëpi 1986 Seritë origjinale Leonard Nimoj
V Kufiri i fundit 1989 Seritë origjinale Uilljam Shatner
VI Vendi i pazbuluar 1991 Seritë origjinale Nikolas Majer
VII Brezat 1994 Brezi tjetër David Karson
VIII Kontakti i parë 1996 Brezi tjetër Gjonatan Frejks
IX Kryengritja 1998 Brezi tjetër Gjonatan Frejks
X Nemesis 2002 Brezi tjetër Stjuart Beërd
Leonard Nimoy (Zoti Spok)

Çmimet e marra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • StarTrek.com - Faqja zyrtare e Udhëtimit yjor (ang).
  • TrekCore.com - Shkarkimi më i madh multimedial i Udhëtimit yjor (ang).