Ulçera në stomak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ulçera në stomak shfaqet në formë plagësh rrethore të malcuara dhe shpesh e qelbëzuar në sipërfaqen e brendshme mukozore të stomakut që çon në gangrenë të indeve. Helikobakteriet janë të afta të ngjiten në qelizat sipërfaqësore të membranës mukozore të stomakut të njeriut. Nga këto pozicione bakteriet nisin një proces malcimi, i cili në raste më të rënda jep ulçerën. Meshkujt kapen më shpesh nga ulçera në stomak.