Ultësira e Vllahisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Hartë e Ultësirës së Vllahisë (gjermanisht)

Ultësira e Vllahisë është e vendosur poshtë lumit Danub. Ajo gjendet në Rumani, dhe pjesërisht në Serbi dhe Bullgari. Ultësira e Vllahisë përfaqëson një zonë me kufinjë të qartë, të rrethuar nga malet dhe deti. Shtrihet rreth 550km në drejtim të perëndim–lindjes dhe mbyllet nga jugu nga mali i Ballkanit. Gjerësia e saj është rreth 200 kilometra.