Umberto Veronesi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Umberto Veronesi (28 nëntor 1925 - 8 nëntor 2016) ishte themelues dhe president i Fondacionit që mbante emrin e tij, ndërsa që nga viti 1976 deri në 1994 ishte drejtor shkencor i Institutit Kombëtar të Tumorit në Milano. Ai ka shërbyer si Ministër i Shëndetësisë nga 25 prilli 2000 deri më 11 qershor 2001 në qeverinë Amato II.