Jump to content

Una (lum)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lumi Una te qyteti Bihaqi

Una është lumë i cili shtrihet në pjesën veriperëndimore të Bosnjes dhe Hercegovinës. Pak a shumë përputhet me kufirin perëndimor të Bosnjës me Kroacinë. Ka një gjatësi prej rreth 212 km. Sipas disa supozimeve, emri i lumit rrjedh nga fjala latine "u n o" e që d.m.th. një në gjuhën shqipe. Degë të ketij lumi janë: Sana, Unac, Krushnica dhe Kllokoti.