Unión del Pueblo Navarro

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Unión del Pueblo Navarro (UPN, Bashkimi i Popullit të Navarës) është një parti politike regjionale e Bashkisë Autonome Navara në Spanjë.

Partia numëron diku rreth 7000 anëtarë dhe anon nga mesi i djathtë. Nga kjo parti, që nga viti 1996 vije qeveria regjionale e Navarrës nën udhëheqjen e Miguel Sanzit. Në Parlamentin e Spanjës në ndërkohë(2009) ka një deputet ndërsa në Parlamentin e BE-së po ashtu ka një deputet në grupin e anës konservative(2008).