Unioni Demokristian i Gjermanisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Christlich Demokratische Union Deutschlands
GazetaUnion
Prania ne rrjet
http://www.cdu.de/
Junge Union

Christlich Demokratische Union Deutschlands (CDU, Partia Demokristiane) është një parti e popullit të Gjermanisë. Nënkuptohet si parti: "demokratike kristiane, liberale dhe parti konzervative e mesme".

Kryetar i partisë Demokristiane (CDU) është premirja (kancelarja) e Gjermanisë, Angela Merkel. Po ashtu si degë e partië është dhe partia popullore europiane (EVP) e cila u formua më 8 korrik 1974 nga vet partija e CDU-së.