United Nation Fund for Population

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

United Nation Fund for Population (lexo: Junajted Nejshën Fand for Popullejshën), njohur shkurt si UNFPA (sq.: Fondi i Kombeve të Bashkuara për Popullaten) është fond i cili ofron ndihma për ruajtjen e shëndtit, funksioni kryesorë është i drejtuar në ofrmin e mundësisë për planifikimin familiar, strategjitë mbi popullsinë dhe zhvillimin, këshillimin etj.

Ky fond u themelua në vitin 1967, kurse që nga viti 1972 është i njohur nën PNUD-in.

UNFPA në Shqipëri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zyra në Shqipëri është hapur në vitin 1996, ndërkohë që projektet kanë filluar që në vitin 1991.