Ura e Sheqit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ura e Sheqit të Madh ndodhet përafërsisht në qendër të qytetit të Fierit. Ky është një ndërtim i ri me konstruksion hekuri. Ura e Sheqit të Madh është ndërtuar në vitin 1990 dhe lidh qendrën e qytetit me lagjet "1 Maj" dhe "Sheq i Vogël". Është cilësuar si ura që lidh një pjesë të qytetit me pjesën tjetër të tij. Është ndërtuar mbi lumin Gjanica dhe poshtë tij ekziston tregu industrial.