Urdhri "Ylli partizan"

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Urdhri "Ylli Partizan" u jepet oficerëve aktivë dhe rezervistë të Ushtrisë Popullore, të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe të Forcave Vullnetare të Vetëmbrojtjes Popullore, njësive, reparteve dhe nënreparteve ushtarake për merita të veçanta politiko-luftarake dhe për udhëheqje me heroizëm e mbarësi, të njësive, reparteve dhe nënreparteve ushtarake në kohë lufte.

Urdhri "Ylli Partizan" ka tri klasa: I, II, III.