Jump to content

Uretra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ajo shtrihet nga qafa vezikale në hapjen apo meatusin urinar.

Tek femra është një tub rreth 3 cm i gjatë që përshkon dyshemenë e përparshme

perinatale.Ajo përmban një shtresë mukoze, një muskulare dhe një shtresë

seroze.

Tek mashkulli është një tub rreth 15 cm i gjatë, me një trajektore më komplekse

dhe në pothuajse tërësinë e rrugës së tij, është një tub njëherësh urinar dhe

gjenital.