Uzina mekanike bujqësqre në Durrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Uzina mekanike bujqësqre në Durrës, uzinë mekanike shqiptare më e madhe e vendit për prodhimin e makinave bujqësore. U ngrit më 1955 mbi bazën e Uzinës Mekanike të Ministrisë së Bujqësisë dhe të Grumbullimeve, që merrej me riparimin e traktorëve, të makinave bujqësore, të pompave etj. Më 1961 prodhoi të parat makina shirëse shqiptare tip «Myzeqeja». Më 1967 u shndërrua në një uzinë për prodhimin e makinave bujqësore dhe pjesëve të ndërrimit për tOi. Prodhonte mbi 60 lloje makinash bujqësorer si shirëse, triorë, ventilatorë, shkoqëse rnisri, tharëse drithi, makina mbjellëse, rimorkio speciale transporti, plugje, disqe, grejdera, freza prashitëse etj. Më 1981 prodhoi edhe të parën autokombajnë shqiptare.