Jump to content

Vadim Bakatin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vadim Viktorovich Bakatin (l. 6 nëntor 1937, Kiselyovsk - v. 31 korrik 2022, Moska) ishte një politikan rus që shërbeu si kryetar i fundit i KGB-së në vitin 1991. Ai ishte ish-kryetari i fundit i mbijetuar i kësaj organizate. Ai u caktua për të shpërbërë KGB-në, por nuk mundi ta kontrollonte këtë organizatë dhe të përmbushte detyrën për arsye politike. Ai ishte në gjendje të përmbushte planin e shpërbërjes së KGB-së në organizata të veçanta. Ai kandidoi për presidencën ruse si kandidat i pavarur në qershor 1991.