Jump to content

Vagoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vagoni

Një vagon hekurudhor është një makinë pa shtytjen e vet. Ka vagona për transportin e mallrave do të përdoren nga trena punë të cilit është që të lëvizin njerëzit. Në Gjermani, trena dhe vagona të automjeteve në përgjithësi. Gjithashtu në vagon hekurudhor do të jetë shërbimi i trenit të numëruara, e cila nga ana e tij nuk është patjetër të jetë atribuohet automjeteve në përgjithësi.