Valac

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Valac është një djallë i përshkruar në lbrin Key of Solomon (në disa verzione si Ualac ose Valak[1] dhe Varianti i Thomas Rudd si Valu),[2] librin e Johann Weyer Pseudomonarchia Daemonum (si Volac),[3] në Librin Officium Spirituum (si Coolor ose Doolas),[4][5] dhe në Munich Manual of Demonic Magic (si Volach),[6][7][8] si një fëmijë (djalë) me krahë të ëngjëjve duke fluturuar mbi një dragua me dy kokë, dhe me fuqinë e gjetjes së thesareve.[6][1][4][5][2][3]

Volac

Në kulturë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Valak përfshihet në filmin The Conjuring 2 të 2016 si antagonisti kryesorë duke marur formën e murgeshës. Valak, në atë film nuk ka asnjë llojë lidhjeje me mitologjinë përveq emrit dhe titullit "markez i gjarpërinjëve". Po ashtu në filmin Anabelle: Creation të 2017 përfshihet Valak, dhe në 2018 do të përfshihet edhe në një film të quajtur The Nun.

Bibliografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b Peterson 2001, pp. 33-36.
  2. ^ a b Rudd 2007, pp. 160-169.
  3. ^ a b Weyer 1563, par. 40-49.
  4. ^ a b Porter 2011, pp. 10-19.
  5. ^ a b Porter 2015, pp. 191-207.
  6. ^ a b Kieckhefer 1997, pp. 165-167, 291-293.
  7. ^ Rudd 2007, p. 34.
  8. ^ Weyer 1563, Introduction by Peterson.