Vareni kryengritësin e shenjtëruar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vareni kryengritësin e shenjtëruar Autori: Begzad Baliu. Botuar në Prishtinë: Instituti Albshkenca, 2010. Faqet e librit 305.

Prof. Dr. Begzat Baliu, njëri nga studiuesit më të njohur në fushën e albanologjisë, në këtë libër trajton tema të nxehta, si polemikat mes Rexhep Qoses dhe Ismail Kadaresë, vendimin për largimin e Qoses nga Instituti Albanologjik, propozimin e Rexhep Qoses për çmimin Nobel etj.

Ai e përfundon librin me shtojcën ku studiuesve dhe lexuesve u jepet rasti të lexojnë dokumente të ndryshme shkencore në fushën e kulturës, shkencës së albanologjisë dhe marrëdhënieve arsimore e shkencore.