Vasil Thoma Noni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vasil Thoma Noni Ka lindur në 01.10.1951 në Sofratikë të Gjirokastrës. Ka mbaruar Akademinë e Forcave Ajrore për pilot reaktivi dhe kryente detyrën e komandantit të ekuipazhit në Regjimentin e Rinasit me avion MIG-19. Ra në krye të detyrës me 15.08.1978 me avion MIG-19, në rajonin e Lezhës si rezultat i një defekti teknologjik. Me vendim të Këshillit të Ministrave Nr.228, datë 22.04.1996 është shpallur “Dëshmor i Atdheut”. Prehet në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit në Gjrokastër.