Vaterpoli në LOV

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vaterpoli ka qenë pjesë e Lojërave olimpike verore që nga viti 1900. Kurse nga viti 2000 zhvillohet turenu për femra në vaterpolo. Ekipi që ka fituar më shumë medale tek meshkujt është Hungaria me 15 medale (9 ari, 3 argjendi dhe 3 bronzi), kurse tek femrat Shtetet e Bashkuara të Amerikës me 4 medale (1 ari, 2 argjendi dhe 1 bronzi).