Jump to content

Veglat përgjuese

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Veglat përgjuese janë vegla të futura në aparate e pajisje të ndryshme që shërbejnë për dëgjimin a shikimin nga prapavija.

Veglat për dëgjimi

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Janë vegla me ndjeshmëri të madhe, mikrofona pa kabllo me stacione transmetuese të ndërtuara nga pjesë shumë të vogla e që plasohen fshehtas për zmadhuar zërat e për të dëgjuar apo regjistruar bisedat (edhe ato telefonike).

Zakonisht përdorimi i gjerë i këtyre veglave në shoqëri është i ndaluar për shkak të së drejtës themelore të individit. Mirëpo edhe për kudër kësaj në disa shtete është i lejuar përdorimi për organe të ndryshme shtetërore të sigurimit në raste të veçanta të bazuara në ndonjë kundërvajtje të rëndë Këto raste të rënda përkufizohen varësisht nga ligji i shteteve nga ato më të rëndat veprime kundër shtetit e deri në nivele më të ulëta të kundërvajtjeve civile. .[1]

Gjatë luftës së ftoftë ë mes të bllokut perëndimorë dhe lindorë në zhvillimin e këtyre veglave është punuar më të madhe

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Der Grosse Brock Haus, Band 1 - Wiesbaden 1984 ISBN 3-7653-0363-1