Venerologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Venereologjia është një degë e mjekësisë që merret me studimin dhe trajtimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Emri rrjedh nga perëndesha romake Venera. Mjeku i specializuar në venerologji quhet venerolog.