Vepra 12 (Enver Hoxha)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra 12 (Enver Hoxha).jpg
Enver Hoxha. Vepra 12.JPG

Vepra 12 me Autor Enver Hoxha, ky vëllim përfshin periudhën shtator 1954 - qershor 1955. Shtëpia Botuese "Naim Frashëri" Tiranë, 1972. Faqe 501. Botohet me vendim të Komitetit Qëndror të Partisë së Punës të Shqipërisë.

Përmbajtja:

- Parathënje për vëllimin 12

- Të rritet me shumë kujdesi për kulturën e pambukut - 7 shtator 1954

- Nga fjala në pritjen e dhënë nga ambasada bullgare me rastin e festës kombëtaretë RP të Bullgarisë - 9 shtator 1954

- Telegram përshëndetjeje dërguar Kongresit IV të PK të Brazilit - 20 shtator 1954

- Disa vërejtje mbi çmimet dhe stimulacionet e prodhimeve bujqësore e blegtorale - 21 shtator 1954

- Letër drejtuar KQ të PK të Kinës - 21 shtator 1954

- Përshëndetje dërguar shokut Marsel Kashen me rastin e 85-vjetorit të ditëlindjes së tij - 21 shtator 1954

- Mbi përsosjen e mëtejshme të metodës së punës së partisë në fshat - 22 shtator 1954

- Të zhvillojmë të gjitha llojet e sportit dhe jo vetëm futbollin - 22 shtator 1954

- Të përmirësojmë më tej punën e organeve të drejtësisë - 28 shtator 1954

- Zbatimi i vendimit kërkon edhe inisiativë e vetëveprim - 28 shtator 1954

- Mbi disa detyra që i dalin për të ardhshmen sektorit të tregëtisë për një furnizim më të mirë të popullit - 29 shtator 1954

- Nga fjala e mbajtur në pritjen e dhënë nga ambasada kineze në Tiranë me rastin e 5-vjetorit të themelimit të RP të Kinës - 1 tetor 1954

- Letër dërguar KQ të PPB të Polonisë - 6 tetor 1954

- Të revolucionarizojmë më tej punën e forumeve të bashkimeve profesionale - 13 tetor 1954

- Të forcojmë më shumë punën e partisë në kooperativat bujqësore - 13 tetor 1954

- Telegram përshëndetjeje drejtuar KQ të PK të Spanjes - 18 tetor 1954

- Të mbrojmë pronën socialiste - 21 tetor 1954

- Të planifikohet drejt marrja dhe shfrytëzimi i kredive - 21 tetor 1954

- Për demokratizimin e mëtejshëm të këshillave popullore -28 tetor 1954

- Të forcojmë më shumë drejtimin në çështjet e bujqësisë - 29 tetor 1954

- Të kujdesemi më shumë për përmirësimin e kushteve të punës dhe të jetës së punëtorëve - 29 tetor 1954

- Kundër frazeologjisë në faqet e shtypit tonë - 5 nëntor 1954

- Mbi disa masa për realizimin e planit dhe për furnizimin e popullit në stinën e dimrit- 18 nëntor 1954

- Letër dërguar kompozitorit Kristo Kono ku e uron për operetën e parë shqiptare "agimi» - 20 nëntor 1954

- 10-vjetori i çlirimit të Shqipërisë, festa e madhe kombëtare e popullit shqiptar - 28 nëntor 1954

- Fjala e mbajtur në mbledhjen solemne me rastin e 10-vjetorit të çlirimit të atdheut - 28 nentor 1954

- Fjala e mbajtur në pritjen e dhënë për nder të delegacionit qeveritar kinez që ka ardhur në vendin tonë me rastin e 10-vjetorit të çlirimit - nëntor 1954

- Përgjegje letrës së shokut Li Hsien Nien - 2 dhjetor 1954

- Telegram drejtuar KQ të PK të Kinës - 4 dhjetor 1954

- Mbi disa detyra për forcimin e punës në SMT - 17 dhjetor 1954

- Për forcimin e mëtejshëm të punës së partisë e të komandës unike në ushtri - 21 dhjetor 1954

- Shënim në librin e përshtypjeve të muzeumit të Shkodrës - 29 dhjetor 1954

1955

- Fjala e mbajtur në Kongresin e katërt të Bashkimeve Profesionale të Shqipërisë - 11 shkurt 1955

- Komunistët në bazë duhet të luftojnë më shumë për t'i zgjidhur vetë problemet - 15 shkurt 1955

- Vendimet e partisë duhet të udhëheqin çdo ditë dhe çdo orë gjithë veprimtarinë e organeve të punëve të brendshme - 4 mars 1955

- Telegram urimi dërguar sekretarit të Parë të Partisë së Punonjësve të Hungarisë - 30 mars 1955

- Leninizmi-burim i pashtershëm i fitoreve të popullit shqiptar-22.04. 1955

- Fjala e mbylljes në Plenumin XIII të KQ të PPSH - "Mbi punën ideologjike të partisë dhe masat për përmirësimin e saj" - 27 prill 1955

- Nga biseda në takimin me një delegacion grash që morën pjesë në Konferencën Kombëtare të nënave - 10 maj 1955

- Telegram përshëndetjeje dërguar shokut Ho Shi Min me rastin e 65-vjetorit të ditëlindjes së tij - 18 maj 1955

- Fjala e mbajtur në mbledhjen e jashtzakonshme të Kuvendit Popullor mbi ratifikimin e traktatit të Varshavës - 28 maj 1955

- Mbi gabimet e Tuk Jakovës - raport i mbajtur në emër të Byrosë Politike në Plenumin XIV të KQ të PPSH - 15 qershor 1955

- Fjala e mbylljes në Plenumin XIV të KQ të PPSH «Mbi veprimtarinë antiparti dhe armiqësore të Tuk Jakovës dhe të Bedri Spahiut - 17 qershor 1955

Raport «Mbi aktivitetin e Këshillit të Përgjithshëm dhe detyrat e mëtejshme të Frontit Demokratik» - mbajtur në Kongresin e tretë të Frontit Demokratik të Shqipërisë - 17 qershor 1955

-I- Organizata jonë e frontit, e krijuar dhe e udhëhequr nga Partia Komuniste e Shqipërisë, ka luajtur një rol të madh në kurorëzimin me sukses të luftës nacional-çlirimtare

- Lufta national-çlirimtare qe një revolucion antiimperialist, demokratik-popullor i udhëhequr nga Partia Komuniste

-II- Pas fitores historike të 29 nëntorit 1944, revolucioni ynë u zhvillua pa ndërprerje nga një revolucion antiimperialist demokratik në revolucion socialist

- Përparime dhe përspektiva të mëdha në zhvillimin e ekonomisë sonë popullore në rrugën e socializmit

-III- Gjendja ndërkombëtare në të cilën zhvillohet revolucioni ynë socialist. Politika jonë e jashtme

- Populli ynë nuk do të harrojë kurrë se përderisa të ekzistojë imperializmi s'duhet ta dobësojë as për një rast vigjilencën revolucionare

-IV- Masat punonjëse të vendit nën udhëheqjen e partisë kanë punuar me vetëmohim dhe entuziazëm për t'i realizuar detyrat e mëdha që shtroi përpara tyre plani i pare pesëvjeçar

- Për Partinë tonë të Punës dhe për qeverinë e RP të Shqipërisë përmirësimi i kushteve të jetesës materiale e kulturale të punonjësve përbën ligjin më të lartë

- Vendi ynë gjatë planit të dytë pesëvjeçar do të ecë shumë përpara në rrugën e ndërtimit të socializmit

-V- Të forcojmë dhe të gjallërojmë edhe më shumë organizatën tonë të madhe të Frontit Demokratik

- Lënda