Vepra 1 (Enver Hoxha)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra 1 (Enver Hoxha).jpg
Enver Hoxha. Vepra 1.JPG

Vepra 1 me Autor Enver Hoxha, nëntor 1941 - tetor 1943. Shtëpia Botuese "8 nëntori" Tiranë 1983 (Botim i dytë). Faqe 671. Botohet me vendim të Komitetit Qëndror të Partisë së Punës të Shqipërisë.

Përmbajtja:

Parathënie

Botimi i Veprave të shokut Enver Hoxha bëhet me vendim të Komitetit Qendror të Partisä së Punës të Shqipërisë. Kjo është përpjekja e parë për të përmbledhur së bashku veprat e themeluesit dhe udhdheqësit të Partisë. Në këtë përmbledhje përfshihen veprat më të rëndësishme të shokut Enver Hoxha, që prej krijimit të Partisë së Punës të Shqipërisë deri në ditët e sotme: raporte e fjalime në konferenca, kongrese, plenume të Komitetit Qendror dhe mbledhje të tjera partie; raporte, referate dhe fjalime në konferenca nacionalçlirimtare, në Kongresin e Përmetit, në Mbledhje të Këshillit të Përgjithshëm Antifashist Nacionalçlirimtar, në Asamblenë Kushtetuese e në Kuvendin Popullor; fjalime në konferenca, kongrese e mbledhje të organizatave të masave; fjalime përpara masave të popullit; artikuj të botuar në «Zërin e popullit» dhe në organe të tjera të shtypit...

- Parathënie për vëllimet 1 dhe 2

- Shënim për botimin e dytë

- Rezolucioni i mbledhjes së grupeve komuniste të Shqipërisë për krijimin e partisë - nëntor 1941

- Thirrja e parë e KQ të PKSH drejtuar popullit shqiptar - nëntor 1941

- Rinia komuniste e Shqipërisë do të jetë e denjë për besimin që Partia ka tek ajo - nëntor 1941

- "Java e Partisë" të shënojë një sukses të ri politik - janar 1942

- Direktiva për organizimin e aksioneve e të luftës - mars 1942

- Mbi dërgimin e sekretarëve politikë e organizativë - 27 mars 1942

- Raport në Konsultën e Parë të Aktivit të PKSH -12 prill 1942

- Zhvillimi i ngjarjeve kërkon bashkim, organizim e luftë - qershor 1942

- Thirrje drejtuar fshatarëve shqiptarë - korrik 1942

- Kryeartikulli i numrit të parë të "Zërit të popullit" - 25 gusht 1942

- Rezolucioni i Konferencës Nacionalçlirimtare të Pezës - 16 shtator 1942

- Pa mëshirë - artikull në gazetën "Zëri i popullit" - shtator 1942

- Krijimi i shoqërisë anonime bujqësore - shtator 1942

- Reaksioni na dëmton për mungesë konspiracioni - tetor 1942

- Për një spastrim të elementëve grupashë - 20 tetor 1942

- Tre heronj për lirinë e atdheut - tetor 1942

- "Zani i popullit" i Kosovës dhe Metohisë - tetor 1942

- Populli i Tiranës nderoi kujtimin e heroit Vojo Kushi - nëntor '42

- Armiqtë përpiqen për një modus vivendi - nëntor 1942

- Merlika e co e heqin veten nacionalistë - nëntor 1942

- Luftëtari trim Haxhi Lleshi dhe çeta e tij kreshnike - nëntor 1942

- Shoqëria SASTEB - kusëri kolosale - nëntor 1942

- Mbi fjalimin e tradhtarit - nëntor 1942

- 28 nëntori, dita e bashkimit të popullit shqiptar kundër zaptuesit fashist- nëntor 1942

- Merlika pagëzon rrugët e Tiranës - nëntor 1942

- Fashizmi terrorizon Kosovën - nëntor 1942

- Çetat partizane i vijnë në ndihmë popullsive - nëntor 1942

- Celula është shkollë e Partisë - nëntor 1942

- Sekretet e qeverisë fashiste të Merlikës - dhjetor 1942

- 1943 - janar 1943

- Kështu lufton populli shqiptar - janar 1943

- Grupi i "zjarrit" shërbëtor të fashizmit - janar 1943

- Grevë urie në burgun e Tiranës - janar 1943

- Luftën do ta bëjmë me popullin - janar 1943

- Fashizmi italian ndërron veglat e tij - shkurt 1943

- Myslim Peza, Baba Faja Martaneshi - shkurt 1943

- Eqrem Libohova, beu kameleon - shkurt 1943

- Direktivat e internacionales komuniste - shkurt 1943

- Lufta jonë të mos shndërrohet në një luftë civile - 23 shkurt 1943

- Bashkëpunimi me çetat maqedonase e greke - 23 shkurt 1943

- Mbi shpërndarjen e grupit të "Zjarrit" - 7 mars 1943

- Barbarizmat e fashizmit dhe të Mihajlloviçit - mars 1943

- 7 prill, dita e zisë dhe e luftës së popullit - prill 1943

- Perspektiva për organizimin e UNSH - 10 prill 1943

- Këshillat antifashiste të grave - prill 1943

- Gruaja - faktor i rëndësishëm në luftën tonë - 14 prill 1943

- Organizimi i rinisë kërkon kujdes të veçantë - prill 1943

- Për zhdukjen e gjendjes në Vlorë - 3 maj 1943

- Për likuidimin e fraksionit të Sadik Premtes - qershor 1943

- Rinia komuniste - shembull vetëmohimi në luftë - qershor 1943

- Për shkatërrimin e fraksionit në qerkun e Vlorës - 17 qershor 1943

- Formimi i formacioneve të mëdha të UNÇSH - 20 qershor 1943

- Mbi forcimin e punës organizative të partisë - 28 korrik 1943

- Ushtria bëhet e fortë kur partia është e fortë - 29 korrik 1943

- Me bujari populli i varfër do t'ju ndihmojë - 31 korrik 1943

- Forcimi i punës organizative, politike të partisë - 1 gusht 1943

- Të kujdesemi seriozisht për armatosjen e UNÇ - 2 gusht 1943

- T'ia vini Ballit këmbët në një këpucë - 6 gusht 1943

- Jo bashkim për bashkim, por bashkim në luftë - 8 gusht 1943

- Ke rënë kokë e këmbë në pozitat e Ballit - 9 gusht 1943

- Letër shokut Haki Toska - 16 gusht 1943

- Misionet angleze futin hundët në punët tona - 16 gusht 1943

- Mbi dënimin e oportunizmit të Ymer Dishnicës - 17 gusht 1943

- Për plotësimin e nevojave të reparteve partizane me material propagandistik - 17 gusht 1943

- Mbi qëndrimin kundrejt rrymave të ndryshme - 6 shtator 1943

- Direktiva pas kapitullimit të Italisë - 9 shtator 1943

- Mbi gabimet e Kadri Hoxhës - 20 shtator 1943

- Mbi funksionimin e rregullt të Këshillit të Përgjithshëm NÇ - 20.09.1943

- Partia të qëndrojë lart në organizim të pushtetit - 22 shtator 1943

- KNÇ në Krujë të zgjidhet nga populli në mënyrë demokratike - 23.9.'43

- Mbi vendosjen e pushtetit të Krujë e Dibër - 24 shtator 1943

- Nuk lejohet dualiteti në pushtet - 26 shtator 1943

- Populli të shoh te brigada ushtrinë e vet - 28 shtator 1943

- Luftë atyre që i shërbejnë armikut - 28 shtator 1943

- Fatin e vendit do ta vendosë vetëm populli - 28 shtator 1943

- Lëvizja NÇ i pret rrugën regjimit të vjetër - 29 shtator 1943

- Vetëm pushteti i këshillave, asnjë kompromis! - 1 tetor 1943

- Populli të shohë se lufta është shpëtimi i tij - 1 tetor 1943

- Kompromisi juaj përbën një gabim të rëndë - 2 tetor 1943

- Forcimi i këshillave arrihet me punë

- Gjendja e krijuar pas kapitullimit të Italisë - 4 tetor 1943

- Mbi qëndrimin shovinist të Tempos - 5 tetor 1943

- Mbi rolin drejtues të Këshillit të Përgjithshëm - 6 tetor 1943

- Mbi qëndrimin ndaj Abaz Kupit - 7 tetor 1943

- Kujdesi ndaj elementëve të lëkundshëm - tetor 1943

- Çdo porosi për luftën të kryhet deri në fund - 13 tetor 1943

- Çështja e Ballit të ndiqet seriozisht - 14 tetor 1943

- Për plotësimin e nevojave të luftës - 16 tetor 1943

- Forca jonë varet shumë nga centralizimi i punës - 18 tetor 1943

- Nuk mund të përsëritet koha e vjetër - tetor 1943

- Mbi goditjen e asamblesë tradhtare - tetor 1943

- Mbi kujdesin për kuadrot e partisë - tetor 1943

- Mbi caktimin e kuadrove kryesorë për Brigadat II e III - tetor 1943

- Mbi shpërndarjen e rregullt të ushqimeve për ushtrinë - 28.10.1943

- Përgjigje akuzave shpifëse të Tempos - 29 tetor 1943

- Brigada të jetë tmerr për armiqtë - 31 tetor 1943

- Treguesi i lëndës

- Treguesi i emrave

- Treguesi gjeografik dhe i emërtimve të tjera

- Lënda

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Vepra 1 (Enver Hoxha) - pdf