Vepra 40, Enver Hoxha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra 40, Enver Hoxha.jpg
Enver Hoxha. Vepra 40.JPG

Vepra 40, me Autor Enver Hoxha, ky vëllim përfshin periudhën janar 1969 - prill 1969. Shtëpia Botuese "8 nëntori" Tiranë, 1983. Faqe 451. Botohet me vendim të Komitetit Qëndror të Partisë së Punës të Shqipërisë.

Përmbajtja:

- Parathënie për vëllimin e 40-të

- Kriza e lindjes së mesme - 6 janar

- Demagogjia revizionistëve nuk ia mbulon fytyrën - 9 janar

- Të mendohet mirë për problemet që shqyrtohen - 13 janar

- Për mbrojtjen e interesave të popullit - 15 janar

- Letër drejtuar brigadierit Alo Qosja - 23 janar

- Gjykata - pjesë e pandarë e pushtetit popullor

- Sukseset janë rezultat i vijës së drejtë të partisë - 29 janar

- Lënda e drurit është si buka për industrinë - 30 janar

- Për luftën kundër zakoneve prapanike - 31 janar

- Për zbërthimin e direktivave të partisë - 10 shkurt

- Partia u beson mësuesve edukimin dhe rritjen e brezit të ri - 12 shkurt

- Partia kërkon përpikmëri në kryerjen e detyrave luftarake - 25 shkurt

- Është jashtëzakonisht mirë kur mendimet thuhen hapur - 25 shkurt

- Mbi disa çështje të ekonomisë sonë socialiste - 26 shkurt

- Të gdhendurit e gurit është mjeshtri - 26 shkurt

- Demokracia kooperativiste çon punën përpara - 27 shkurt

- Integrimi me borgjezinë, kurs i ri revizionist - 2 mars

- Mbi lëvizjen kooperativistre veri-jug - 3 mars

- Të rritet më tej cilësia e punës ideoshkencore - 3 mars

- Krahas industrisë të zhvillojmë edhe bujqësinë - 4 mars

- Të mësojmë nga punëtorët e zgjedhur në parti - 4 mars

- Bashkëpunimi sovjeto-amerikan - 22 mars

- Mbi edukimin ideopolitik të shkrimtarëve e artistëve - 4 prill

- Për ripërtëritjen e partisë me gjak të ri - 5 prill

- Pasojat e tërmetit do t'i likuidojmë shpejt - 6 prill

- Lumturia e popullit - ky është qëllimi i partisë sonë! - 6 prill

- Vullnetin e popullit tonë nuk e pengon asgjë - 6 prill

- Pazarllëqe imperialisto-revizioniste në prapaskenë kundër popujve arabë - 9 prill

- Presionet ushtarake - bazë e shantazhi revizionit - 11 prill

- Krahas edukimit teknik duhet dhe ngritja politike - 13 prill

- Veprat tuaja janë ushqim për popullin - 26 prill

- Lënda