Vepra 8 (Enver Hoxha)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vepra 8 me autor Enver Hoxha është vëllim i cili përfshin shkrime të periudhës janar - dhjetor 1951. Botuar nga Shtëpia Botuese "Naim Frashëri" Tiranë, 1971. U botua me vendim të Komitetit Qendror të Partisë së Punës të Shqipërisë.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Parathënie për vëllimin 8
 2. Disa çështje për punën me kuadrin - 12 janar
 3. Telegram urimi shokut Vilhelm Pik - Berlin
 4. Telegram përshëndetjeje dërguar KQ të PK Italiane - 21 janar
 5. Të njohim mirë gabimet që të mos përsëriten - 22 janar
 6. Mbi gjendjen ekonomike në fshat - 16 shkurt
 7. Mbi gjendjen politike dhe punën e partisë - raport mbajtur në Plenumin IX të KQ të PPSH - 19 shkurt
 8. Konkluzione dhe vërejtje rreth disa diskutimeve - 20 shkurt
 9. Konkluzione rreth raportit të Plenumit IX - 21 shkurt
 10. Mbi gabimet dhe të metat e Tuk Jakovës - 21 shkurt
 11. Konkluzione "Mbi gabimet dhe të metat e Tuk Jakovës" - 23 shkurt
 12. Fjalim në Konferencën e parë Nacionale të Sulmuesve - 2 mars
 13. Telegram dërguar KQ të PP Rumune - 10 maj
 14. Nga fjala në plenumin e jashtëzakonshëm të KQ të PPSH - 14 maj
 15. telegram përshëndetjeje dërguar KQ të PK Çekosllovake - 15 maj
 16. Mbi planifikimin e drejtë të investimeve - 17 maj
 17. Masa për shtimin dhe përmirësimin e blegtorisë - maj 1951
 18. Blegtoria nuk mund të shtohet pa bazën ushqimore -21 maj
 19. Mbi politikën e partisë për kufizimin e kulakëve - 21 maj
 20. Mbi disa të meta në kombinatin e naftës "Stalin" - 24 maj
 21. Të ndihmohet më shumë organizata e gruas - 1 qershor
 22. Roli dhe detyrat e këshilltarit dhe deputetit - 8 qershor
 23. Tregëtia të kombinojë planifikimin me kërkesat - 11 qershor
 24. Përgjegje letrës së fshatarëve të Turanit - 12 qershor
 25. Partia nuk e drejton minierën, por e udhëheq - 22 qershor
 26. Telegram përshëndetjeje KQ të PK të Kinës - 30 qershor
 27. Mbi disa detyra për organizatën e partisë në Sarandë - 6 korrik
 28. Telegram dërguar qeverisë së RP të Mongolisë - 11 korrik
 29. Telegram falenderimi dërguar admiralit Mulek - 14 korrik
 30. Telegram dërguar KQ të PK të Bullgarisë - 2 gusht
 31. Mbi blerjen dhe grumbullimin e tepricave - 17 gusht
 32. partia ta ndihmojë më shumë rininë - 17 gusht
 33. Telegram dërguar shokut Ho Shi Min - 1 shtator
 34. Letër dërguar muzeumit të Luftës Nacional-Çlirimtare - 1 shtator
 35. Mbi ligjshmërinë tonë socialiste - 14 shtator
 36. Mbi direktivat e planit të parë pesëvjeçar - 21 shtator
 37. Mbi kriteret për studimet e larta - 5 tetor
 38. Mbi pregatitjen e kuadrove të partisë - 12 tetor
 39. Përshëndetje dërguar ndërtuesve të fabrikës së sheqerit - 31 tetor
 40. Bisedë me ndërtues të fabrikës së sheqerit - 31 tetor
 41. Përshëndetje ndërtuesve të kombinatit të tekstileve "Stalin" - 1 nëntor
 42. Përshëndetje ndërtuesve të ujësjellësit Lanabregas-Tiranë-Kombinat
 43. Bisedë me delegatë të hidrocentralit "Lenin" - 2 nëntor# Përshëndetje ndërtuesve të hidrocentralit "Lenin" - 3 nëntor
 44. Bisedë me komisionin për përkthimin e veprave të Stalinit - 4 nëntor
 45. Nga biseda me delegatët e gazetarët e huaj - 5 nëntor
 46. Urdhër për dhënjen e dritës elektrike qytetit të Tiranës - 7 nëntor
 47. Nga fjala me një delegacion të punëtorëve të Shkodrës - 7 nëntor
 48. Urdhër për dhënjen e ujit të Selitës qytetit të Tiranës - 8 nëntor
 49. Fjalim me rastin e 10-vjetorit të themelimit të PPSH - 8 nëntor
 50. Mbi përmirësimin e metodës së punës - 15 nëntor
 51. Të forcojmë më shumë punën në organet e sigurimit - 15 nëntor
 52. Telegram dërguar shokut Klement Gotvald - 23 nëntor
 53. Lënda

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]