Vera liker

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vera liker është prodhimi që ka një fortësi aktuale alkoolike në njësi vëllimore prej së paku 15% dhe jo më shumë se 22% dhe një fortësi të përgjithshme alkoolike në njësi vëllimore prej së paku 17,5%. Fitohet nga mushti i rrushit në fermentim ose vera apo kombinimi i tyre me shtesa individuale apo në kombinim me alkoolin neutral me prejardhje nga vera dhe verës apo destilati i rrushit të tharë me fortësi aktuale alkoolike prej së paku 52% vol. dhe jo më shumë se 86%. Mund të shtohet mushti i koncentruar i rrushit.[1]

Burimi i të dhënave[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ LIGJI PËR VERËRAT Në amëzën assembly-kosova.org