Jump to content

Vespa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vespa klasike në Perth, Australi

Vespa është një markë italiane e skuterëve të prodhuara nga Piaggio. Emri do të thotë grenzë në italisht.

Vespa ka evoluar nga një model i vetëm skuteri i prodhuar në vitin 1946 nga Piaggio & Co. S.p.A. nga Pontedera, Itali - në një linjë të plotë të skuterave dhe një nga shtatë kompanitë e sotme në pronësi të Piaggio-së.

Nga fillimin e tyre, skuterët Vespa kanë qenë të njohur për të trupin e tyre të pikturuar prej çeliku dhe i cili kombinonte hapësirën për motor, dyshemenë, dhe pjesën e shquar të përparme në një njësi strukturore.