Veza e kuqe e Pashkës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Veza e kuqe e Pashkës.JPG

Veza e kuqe e Pashkës Veza simbolizon jetën, që është e mbyllur dhe e përgjumur brenda lëvozhgës së saj, ndërsa ngjyra e kuqe e vezëve simbolizon sakrificën dhe në rastin konkret, sakrificën e Krishtit, simbolikë e fitores, gëzimit dhe jetës.