Vilfredo Pareto

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vilfredo Pareto

Vilfredo Pareto (1848-1923) është filozof, ekonomist, sociolog dhe Industrialist italian. Po ashtu ai është krijues i teorisë së Elitave së bashku me Gaetano Mosken.