Villa Scharinska

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Villa Scharinska
Scharinska villan
Informacion i përgjithshëm
Uebfaqja
Scharinska villan's official website

Villa Scharinska është villë rozë në rrugën Storgatan 63-65, e vendosur afër Parkut Doblens në Umea, Suedi. Kjo villë u dizajnua nga arkitekti Rangnar Ostberg dhe u ngrit në vitin 1904-1905 për Egil Unander-Sharin dhe familjen e tij. Në vitet e 1950-ta ndërtsa strehoi familjen biznesmene AB Scharins Soner.