Vitri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vitri (Arabisht: وتر; shqip tek) është namaz i cili falet natën pas namazit të jacisë ose para namazit të sabahut. Sipas medh'hebit hanefi, namazi i vitrit është vaxhib. Sipas Abdullah ibn Omer, Muhammedi ka thënë: Namazi i natës falet dy nga dy, nëse njëri prej juve frikësohet që namazi i sabahut është duke ardhur, atëhere le të falë një rekat vitr.

Transmetohet nga Ebu Derda se Muhammedi e ka urdhëruar atë për tri gjëra: të agjërojë tri ditë çdo muaj, ta falë namazin e vitrit para se të shkojë të flejë dhe ta falë dy rekate sunnet në namazin e sabahut.

Namazi i vitrit falet në pjesën e natës. Nëse dikush nuk mundet të zgjohet gjatë natës, atëherë mundet ta fali para gjumit.

Për atë që e fal namazin e natës, rekati i fundit duhet të jetë vitr. Po ashtu Muhammedi ka thënë: Faleni namazin e vitrit se Allahu është një dhe e do vitrin.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]