Vjollsa Krasniqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vjollca Krasniqi
Skeda:Vjollca Krasniqi.png
Vendlindja Mitrovicë,Kosovë
Kombësia Kosovare,Shqipëtare
Nënshtetësia Kosovare
Profesioni Sociologe,Profesoreshë
Qyteti ku jeton Prishtinë,Kosovë
Titulli Doktoreshë e Filozofisë në Fakultetin e Punëve Sociale,Univesiteti i Ljubljanës 2014, Mjeshtër Shkence.

Vjollca Krasniqi është sociologe në Universitetin e Prishtinës e cila merret me çështjet ndërmjet gjinive.Ishte ndër të parat gra në Kosovë e cila morri pjesë dhe organizoi një numër të madh të konferencave internacionale për çështjet mes gjinive.Vjollca është e angazhuar në seksionin akademik duke shkruar dhe hulumtuar tema si:Ndërrtimi i paqes, migrimi, etnia, lufta, teoritë feministe, etj.[1]

Biografia[redakto | përpunoni burim]

Fëmijëria e saj është e mbushur me plot kujtime me literaturë, art, kultuë dhe pasion për dije.Ishte gjithmonë e involvuar në konkurse astronomie gjatë shkollës fillore ku në nivelin shtetëror në Kosovë mori vendin e dytë.Përveq astronomisë Vjollca lexoi shumë e dhe literatuë anglezo-amerikane,shqipe,ruse dhe gjithnjë kërkonte një vend në univers dhe përkatësi.[2]

Puna aktuale[redakto | përpunoni burim]

Akualisht ligjeron në Departamentin e Sociologjisë në Fakultetin e Filozofisë në Universitetin e Prishtinës "Hasan Prishtina".Ajo është e involvuar në shumë projekte që janë me ndikim social si: Programi i Universiteit për studime të gjinive, Shkolla verore mbi gjininë dhe seksualitetin, Platforma e aktivistëve qytetarë "Le të marshojmë, ne nuk festojmë.Gjithashtu Vjollca është e njohur për punë ekipore, punë në barazinë e gjinive, drejtësia e gjinive.Ajo shkroi për zhvillimet gjinore, politike dhe sociale në Ballkan.[3]

Referimet[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ http://filozofiku.uni-pr.edu/getattachment/Personeli/Personeli-akademik/Prof--Ass--Dr--Vjollca-Krasniqi/CV_Vjollca-Krasniqi_.pdf.aspx
  2. ^ http://www.formal-informal.eu/vjollca-krasniqi.html
  3. ^ http://womenactivistsmuseum.com/vjollca-krasniqi/