Vladimir Qiriazi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gjeneral Brigade Vladimir QIRIAZI

Lindi më 15 janar 1958 në Ersekë. Vendbanimi : Tiranë.

Kualifikimi Akademik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • shtator 1973 - korik 1977 : Student ne Shkollen e mesme Ushtarake “Skenderbej” Tiranë.
 • 1978 - korrik 1981 : Student në Akademine Ushtarake “Skenderbej” Tirane.
 • shtator 1989 - korrik 1991 : Student në Akademine e Mbrojtjes Tirane.
 • Korik 2000 - qershor 2001 : Student ne Kolegjin e luftes te ushterise Amerikane ne Carlisle Pennsilvani.

Grade Shkencore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • qershor 2001 : “Mjeshter per Studime Strategjike”, dhene nga Kolegji i Luftes i Ushterise Amerikane.

Eksperienca si petagog[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 1991-1992 : Në Akademine e Mbrojtjes Tiranë.
 • 1992-1995 : Në Akademine ushtarake “Skenderbej” Tiranë.
 2007-2011  Ne Akademine e Mbrojtjes "Spiro Moisiu" Tirane

Detyra te Kryera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • shtator 1981 - maj 1982 : instruktor per taktiken ne b3k te Br3K Ersekë.
 • maj 1982 - dhjetor 1982 : komandant kompanie mitraliere ne batalionin mitralier te Br3K Ersekë.
 • dhjetor 1982 - gusht 1989 : Komandant batalioni mitralier ne Br3K, Ersekë.
 • korrik 1991 - qershor 1992 : petagog dhe punonjes shkencor ne Akademine e Mbrojtjes.
 • Qersh 1992 - prill 1995 : Zv/komandant i Akademise Ushtarake “Skenderbej”.
 • prill 1995 - maj 2001 : Specialist per pergatitjen e shtabeve ne drejtorine e operacioneve dhe te stervitjes ne Shtabin e Pergjitheshem ne Ministrine e Mbrojtjes.
 • shkurt 2005 – qershor 2006 : Zv/komandant i Forcave Tokesore.
 • shkurt 2005 – qershor 2006 : Komandant i Brigades se Stervitjes Baze, Bunavi, Vlore.
 • qershor 2006 – Nentor 2007 : Komandant i Brigades se Reagimit te Shpejte.
 • janar 2008 - gusht 2008 : Zv/komandant i Komandes se Doktrines dhe Stervitjes.
 • gusht 2008 - shtator 2009 : Komandant i Komandës Mbështetëse.
 • shtator 2009 - qershor 2010 : Zv/Komandant ne komanden e Forces se Bashkuar.
 • qershor 2010 e ne vazhdim : Zv/komandant i Komandes se Doktrines dhe Stervitjes.

Certifikata për seminare e kualifikime te ndryshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • gusht 1996 : Për Operacionet Paqeruajtese ne qendren e OKB-se te Gjermanise Haidelburg.
 • tetor 1997 : Per Operacionet Paqeruajtese ne qendren e OKB-se te Gjermanise ne Haidelburg.
 • mars 1999 : Operacionet Tokesore, Detare dhe Ajrore ne Operacionet e Paqeruajtese, organizuar nga qendra e Partneritetit per Paqe e Turqise ne Stamboll.
 • qershor 2000 : Per kryerjen e kursit te gjuhes Amerikane “Anglishte e specializuar” ne Institutin e Mbrojtjes per gjuhen amerikane ne bazen e Forcave Ajrore te Laklandit Teksas.
 • mars 2001 : Si te Negociojme: Proces dhe Strategji, ne kolegjin e luftes te ushterise Amerikane.
 • 2001 : Kursi i Kruqit te Kuq Nderkombetar per ligjin ne konfliktet e armatosura dhe ligjin humanitar.
 • 9-11 dhjetor 2002 : Per Progresin e arritur ne implementimin e dokumentit te Vjenes 1999, masat e marra per zvogelimin e tensionit e rezikut dhe kontributi i tyre ne forcimin e arkitektures se sigurise ne rajonin e Europes Juglindore organizuar nga RAKVIAK ne Zagreb te Kroacisë.
 • 31 marsi - 12 prill 2003 : Për kursin Taktik të NATO-s per Mardheniet Civilo-Ushtarake organizuar ne qendren e Partneritetit per Paqe ne Ankara te Turqisë.
 • 20-25 maj 2004 : Per roli i këshilltarit Ligjor, organizuar ne Tirane nga Instituti i Mbrojtjes i Studime Legale Nderkombetare i Shteteve te Bashkuara te Amerikës.
 • shtator 2005 : Per Kursin e Instruktorit te Kryqit te Kuq Nderkombetar per Ligjet humanitare nderkombetare.
 • 21-26 Nentor 2005, në Sanremo : Për Kursin e Drejtuesit te Stervitjes i Kryqit te Kuq Nderkombetar per problemet e Ligjeve Humanitare Nderkombetare dhe Ligjin e Konfliktit te Armatosur.

Përvoje në Operacionet Paqeruajtëse dhe ato luftarake[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • tetor 1994 - prill 1995 : Vëzhgues ushtarak i OKB-se ne Misionin e saj ne Gjeorgji.
 • 05-28 gusht 1995 : Komandant i trupave Shqiptare dhe pjesmares ne stervitjen shumekombeshe “Cooperative Nugget –95”, te organizuar ne Fort Polk te Louizianes ne SHBA.
 • shtator 1995 : Oficer pergjegjes dhe pjesmares ne stervitjen dypaleshe (Shqipëri-SHBA) “Peaceful Eagle –95” organizuar ne rajonin e Durresit, Shqipëri.
 • korrik 1996 : Oficer pergjegjes dhe pjesmares ne stervitjen shumekombesh “Peaceful Eagle –96”, te organizuar ne rajonin e Bizes ne Shqipëri.
 • shtator 1996 – mars 1997 : Komandant i kontigjentit Shqiptar në misionin e IFOR-it në Bosnjë-Hercekovinë.
 • prill –gusht 1997 : Oficer Kordinator ne Misionin “ALBA” te NATO-s ne Shqipëri.
 • shtator 1997 –korik 1998 : Komandant i kontigjentit Shqiptar në misionin e SFOR-it në Bosnjë-Hercekovinë.
 • 1998 : Oficer pergjegjes dhe pjesmares ne stervitjen shumekombeshe “Cooperative Assembly –98”, te organizuar ne Shqipëri.
 • prill – gusht 1999 : Oficer kordinator ne Misionin “AFOR” te NATO-s ne Shqipëri.
 • shtator 1999 – prill 2000 : Oficer kordinator ne Misionin “COMMZW” te NATO-s në Shqipëri.
 • qershor 2000 : Oficer pergjegjes dhe pjesmares ne stervitjen shumekombeshe (CPX and FTX) “Cooperative Dragon–2000” te organizuar ne Shqipëri.
 • tetor 2007 : Oficer pergjegjes ne stervitjen shumekombeshe (CPX and FTX) “Cooperative Longbow-Lancer –2007” te organizuar ne Shqipëri.
•Zvendes komandant ne operacionin e emergjences civile per perballimin e pasojave te permbytjes ne Qarkun e Shkodres(janar-mars 2010)
•Drejtor i Stwrvitjes shumekombeshe  te vendeve te Europes Juglindore ”SEESIM-10” te organizuar ne Shqipëri(17-26 tetor 2010).
• Zvendes komandant ne operacionin e emergjences civile per perballimin e pasojave te permbytjes ne Qarkun e Shkodres(dhjetor 2010)

Angazhime ne Detyra te Tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Anetar i grupit Drejtues te Reformes se Transformimit te FA 2001-2005.
 • Drejtues i grupit te punes per hartimin e Master Planeve te Ganizonit te Zall-Herrit, Vaut te Dejes dhe Poshnjes.
 • Kryetar i Grupit te punes per hartimin e tekstit te Doktrines se Forcave Tokësore.
¤ Kryetar i grupit te punes per pergatitjen e Tabelave te Organizimit dhe Pajisjeve te FA-se. Kryetar i grupit te punes per pergatitjen e Politikes se Arsimimit ne FA.
¤ Kryetar i grupit te punes per hartimin e Politikes se Arsimimit e Trajnimit ne Forcat e Armatosura(2010)
¤ Kryetar i Delegacionit Shqiptar ne lojrat e 5-ta Boterore te zhvilluara ne Rio de Janeiro te Brazilit, 16-24 Korik 2011.

Dekoratat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Medaljen e Shërbimit Ushtarak.
 • Medaljen e OKB-se per pjesmarjen ne -Misionin e saj ne Gjeorgji.
 • Medaljen e NATO-s per pjesmarjen ne misionin e IFOR-it ne Bosnjë & Hercekovinë.

¤Medaljen e NATO-s per pjesmarjen ne misionin e SFOR-it ne Bosnje Hercegovine.

 • Kryqin e Nderit te Argjente te Gjermanise.
 • Medalje “Per sherbime te shquara” dhene nga MM.
 • Medalje e Karrieres per 20-vjet sherbim ne FA dhene nga Komandanti i Forcave Tokesore.
 • Medalje “E sherbimit” dhene nga Komandanti i Forcave Tokesore.
 • Medaljen “ Nderi per sherbimin ushtarak “ dhene nga Shefi i Shtabit te Pergjitheshem te Forcave te Armatosura.
 • Medaljen “Per sherbime te Veçanta” dhene nga Shefi i Shtabit te Pergjitheshem te Forcave te Armatosura.
 • Medalje e Karrieres per 25-vjet sherbim ne FA dhene nga Shefi i Shtabit e Pergjitheshem te Forcave te Armatosura.
¤ Medaljen “Per Sherbim ne Operacionet Paqeruajtese“ dhene nga Ministri I Mbrojtjes.