WALL-E

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Walll-e eshte roboti i fundit i llojit te tij qe ka mbetur qe prej vitit 3000 kur njerzit e braktisen token. Ai ngaqe ishte i vetmuar filloi te bente miq insektet sepse ato ishin te vetmet gjallesa te mbetura ne toke si pasoje e hedhjes se mbeturinave nga planetet e tjere. pas disa qindra vitesh me vone nje robot tjeter i quajtur Iva zbriti ne toke qe ta eksploronte ate dhe te shihte nese kishte ndonje bime te gjalle por ajo deshtoi. Kur ajo u be gati te largohej asaj i mbaroi bateria dhe u mbyll Wall-e kur e pa e mori dhe kaloi shume kohe me te por ajo nuk levizte prandaj Wall-e e vuri ne nje fish te madh qe karikonte cdo lloj roboti. pasi ajo u mbush plot ajo u ngrit dhe mori Wall-en bashke me bimen ne hapsire ata ja dhane bimen kryetarit te tyre por timoni nuk donte qe ata te jetonin ne toke sepse ai e dinte ate "Koshin" e planeteve wall-e u fut ne telashe per kete por ai ia doli mbane me Iven dhe miqte e saj te burgosur dhe pa te drejta wall-e arriti ta vinte bimen ne anije nderkohe qe kapiteni po luftonte me timonin e tij vrases pasi ata e fituan ndeshjen ata zbriten ne Toke dhe e mbollen bimen dhe keshtu ata jetuan te lumtur pergjithmone

Redaktuar nga Jahja Agolli.