Waraji

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Waraji prej kashte

Waraji (草鞋 janë sandale prej kashte që në të kaluarën ishin mbadhje të zakonshme në Japoni. Waraji janë në thelb një formë e zōri, kështu që ata janë të veshur shumë të ngjashëm. Dallimi kryesor (në veshin) mes zōri dhe waraji është që gishtat e duarve tradicionalisht shtrihen pak mbi buzën e warajt. Kjo nuk ndodh me zōrin. Dallimi tjetër është se një normalisht nuk e mban tabi me warajin, në krahasim me zōrin.

Në ditët e sotme, kryesisht murgjit budistë veshin waraji. Shumica e japonezëve veshin zōri ose geta.

Të gjithë e lidhën waraji e tyre ndryshe nga njëri-tjetri. Nuk kishte asnjë mënyrë standarde për të lidhur waraji.