Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/6/2012

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mikrovalët

Mikrovalët janë brezi i valëve me gjatësi decimetri, centimetri dhe milimetri. Me Mikrovalë kuptohen valë elektromagnetike gjatësia e të cilave gjendet brenda 1 m dhe 1 mm që i përgjegjet një brezi të frekuencës prej 300 MHz deri 300 GHz.

Mikrovalët gjejnë batim të gjerë në aparate, instrumente të ndryshme elektroteknike si që është psh: Radari, Furra me mikrovalë, në tekniken Plasma (TV, PC etj), sistemet e komunikimit ajrorë (Celulari, Bluetooth, Televizioni satelitor, WLAN) si dhe tek senzorë e ndryshëm. Po ashtu në qarqet ushtarake flitet për një armë me mikrovalë si armë rrezatuese psh ADS.

Lexo më shumë...
Paramapje në vitrinë[Redakto nëpërmjet kodit]

Artikulli i javës
Artikulli i javës
Mikrovalët

Mikrovalët janë brezi i valëve me gjatësi decimetri, centimetri dhe milimetri. Me Mikrovalë kuptohen valë elektromagnetike gjatësia e të cilave gjendet brenda 1 m dhe 1 mm që i përgjegjet një brezi të frekuencës prej 300 MHz deri 300 GHz.

Mikrovalët gjejnë batim të gjerë në aparate, instrumente të ndryshme elektroteknike si që është psh: Radari, Furra me mikrovalë, në tekniken Plasma (TV, PC etj), sistemet e komunikimit ajrorë (Celulari, Bluetooth, Televizioni satelitor, WLAN) si dhe tek senzorë e ndryshëm. Po ashtu në qarqet ushtarake flitet për një armë me mikrovalë si armë rrezatuese psh ADS.

Lexo më shumë...