Jump to content

Wikipedia:Faqja kryesore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Paneli i kontrollit
Artikulli i javësPërvjetorëtLajmetFotografiaA e dini se
Njoftime
  • Seksioni artikulli i javës, për javën aktuale (java 29-të) nuk ekziston.
  • Seksioni artikulli i javës, për javën e ardhshme (java 30-të) nuk ekziston.
  • Forografia e ditës për sot nuk ekziston.
  • Fotografia e ditës për nesër nuk ekziston.
  • Seksioni 'A e dini se', për javën aktuale (java 29-të) nuk ekziston.
  • Seksioni 'A e dini se', për javën e ardhshme (java 30-të) nuk ekziston.
Faqja kryesore +1

Faqja kryesore e Wikipedia-s në gjuhen shqipe ka si detyrë të jetë portali i krejt Wikipedia-s shqipe. Ai tregon artikuj të mirë të Wikipedia-s (shiko: këtu), ndodhjet të rëndësishme e kësaj dite vite më parë (shiko: këtu), fotografi të interesante apo të mira (shiko: këtu), lajmet e tanishme (shiko: këtu), kuriozitete (shiko: këtu), një ndihmë si mund të fillosh në Wikipedia-n me shpjegim të shkurtër ç'farë është Wikipedia (shiko: këtu), listë me projektet të tjera të Wikimedia-s (shiko: këtu) dhe një listë me faqet kryesore të tjera të Wikipedia-s (shiko: këtu).

Faqja krysore e përshtatur për celularë dhe tableta (sq.m.wikipedia.org) e merr përmbajtjen nga faqja kryesore. Për më tepër mbi projektin e faqeve krysore për celularë shiko këtu.

Struktura e faqes kryesore[Redakto nëpërmjet kodit]

Artikulli i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Vitrina e artikullit të javës është mundësi për të shtyr lexuesit ta lexojnë dhe që të afrohen Wikipedia-s. Do të jetë i shkruar në mënyrën "justified" (dmth. që teksti do takoi anën e majtë dhe anën e djathtë e kutisë) dhe poshtë do të jetë e shkruar më gëmra të vogla: "Lexo më shumë...". Më poshtë do të jenë opsionet: Arkivi; Artikuj të mira; Artikuj të përkryera.

Përdoret stampa: {{Wikipedia:Faqja_kryesore/Artikulli_i_javës/{{CURRENTWEEK}}/{{CURRENTYEAR}}}}

Ngjarjet vite më parë[Redakto nëpërmjet kodit]

Shfaqen ngjarjet të rëndësishme historike apo politike, por gjithashtu arritjet madhore me një temë të tjetër të viteve të kaluara. Do të kenë formën:

[[Skeda:Emri i figurës|djathtas|90px deri 120px|Përshkrim i figurës]]
* [[Viti]] – Ngjarja
* [[Viti]] – Ngjarja
* [[Viti]] – Ngjarja
* [[Viti]] – Ngjarja
* [[Viti]] – Ngjarja
Zakonisht shfaqen katër deri pes ngjarje. Dhe do të përdoret kjo shënjë për ndarjen e vitit me tekstin e ngjarjes: "–" (Kujdes. Nuk është thjesht një vizë lidhëse: "-").

Përdoret stampa: {{Wikipedia:Faqja_kryesore/Përvjetorët/{{CURRENTDAY}} {{CURRENTMONTH}}}}

Fotografia e ditës[Redakto nëpërmjet kodit]

Këtu shfaqet një fotografi interesante ose e përkryer dhe është shoqëruar me një tekst shpjeguese. Është e saktë 200 piksël e lartë.

Përdoret stampa: {{Wikipedia:Faqja_kryesore/Fotografia_e_ditës/{{CURRENTYEAR}<ref name="<noinclude>on</noinclude>" />}}}

Lajmet[Redakto nëpërmjet kodit]

Lajmet shfaqen në mënyrë të paanshme dhe do të shpjegohet me pak fjalë. Zakonisht shfaqen katër deri pes ngjarje.

Përdoret stampa: {{Wikipedia:Faqja_kryesore/Lajmet}}

Kuriozitete[Redakto nëpërmjet kodit]

Çdo javë shfaqen pes fjali-"a e dini se..?" të reja. Do të përpiqemi të mos përdoren rekorde.

Përdoret stampa: {{Wikipedia:Faqja_kryesore/Kuriozitetet}}

"Para se të filloni të redaktoni!"[Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo vitrinë është një ndihmë si mund të filloni të redaktoni në Wikipedia-n dhe ka shpjegim të shkurtër ç'farë është Wikipedia.

Përdoret stampa: {{Wikipedia:Faqja_kryesore/Para_se_të_filloni_të_redaktoni}}

Projektet të tjera e Wikimedia-s[Redakto nëpërmjet kodit]

Projektet të tjera e Wikimedia-s do të shfaqen në një tabelë me tre stylla dhe tre rreshte, do të kenë një shpjegim të shkurtër çfarë janë dhe do të shoqërohen me një figurë të vogël majtas.

Përdoret stampa: {{Wikipedia:Faqja_kryesore/Wikiprojektet}}

InterWikiLink-ët[Redakto nëpërmjet kodit]

Linqet të gjuheve tjera me Wikipedia janë këto:

  1. 30 Wikipediat me numrin e artikujve më të mëdha.
  2. Wikipediat në gjuhën zyrtare të vendeve të fqinj të Shqipërisë.