Wikipedia:Faqja kryesore/Lajmet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

 Udhëzime për shkrimin e lajmeve

 1. Këtu paraqiten vetëm lajmet e një rëndësie të lartë në shkallë golobale dhe lajmet e një rëndësi shumë të lartë në shkallë kombëtare. Për lajme të tjera përdor WikiLajme.
 2. Qëllimi është që të pasqyrohen artikuj enciklopedikë dhe jo thjesht një listë me lajme.
 3. Lajmet duhet të përmblidhen në 5 fjali. Tema kryesore lejohet të vendosen jo më shumë se 3.
 4. Çdo lajm paraprihet nga data kur ka ndodhur.
 5. Me tekst të trashë duhet të shkrueht vetëm togfjalëshi që ilustron figurën.
 6. Mundohu që fjalët me të kuqe ti plotësosh me artikuj të rinj.
 7. Stuktura e përgjidhshme e lajmit: * [data] : [lajmi].


Temat kryesore : Kriza në zonën e euros

Presidente Napolitano.jpg
 • 30 prill 2015Borxhi publik shqiptar ka arritur në 1 trilion lekë. Një rekord historik i arritur nën qeverinë Rama. Borxhi publik i grumbulluar nga qeveria arrin në 72% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Të dhënat u botuan nga Ministria e Financave në muajin prill 2015.
 • 2 mars: Deputeti socialist Tom Doshi përjashtohet nga grupi parlamentar i Partisë Socialiste. Përjashtimi erdhi pas kritikave të ngritura ndaj punës së qeverisë Rama dhe akuzave ndaj kryetarit të Kuvendit Ilir Meta. Pas njoftimit të përjashtimit Doshi komentoi: "Edi Rama sot ka një tutor që quhet Ilir Meta, i cili ka paguar lekë dhe ka urdhëruar për të vrarë mua dhe Mhill Fufin."
 • 14 janar: Jep dorëheqjen Giorgio Napolitano, presidenti italian me mandatin më të gjatë. (Në foto)
 • 7 janar: Sulm terrorist në revistën Charlie Hebdo në Paris, 12 të vdekur.
 • 17 nëntor: Këngëtari Florian Kondi, i njohur si Dr. Flori, ndërroi jetë në Spitalin Nënë Tereza, shkak mbidoza e drogës.
 • 9 nëntor: Në referendumin joformal dhe të pa obligueshëm në Kataloni, 80.72% e votuesve u shprehën se duan të jetojnë në një Kataloni të pavarur.