Wikipedia:Gruaja që nuk keni njohur kurrë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gruaja që nuk keni njohur kurrë


Gruaja që nuk keni njohur kurrë 2018
Rreth projektit
Data Nga 5 Mars deri më 9 Prill 2018
Vendndodhja Ju mund të merrni pjesë kudo në botë
Hashtag #gruajaqenukkeninjohurkurre, #thewomenyouhavenevermet

Konkursi[Redakto nëpërmjet kodit]

Mirë se vini në wikikonkursin ndërkombëtare në të cilin ju mund të merrni pjesë «Gruaja që nuk e keni njohur kurrë», është një konkurs përkthimi dhe krijimi i artikujve për gratë të organizuara nga kapitujt e grupuar në iniciativën Wikimedia Iberocoop. Konkursi është një rast i punës së përbashkët dhe forcimit lokal të kapitujve, në mesin e objektivit të përbashkët për përmirësimin dhe zgjerimin e artikujve të grave. Ky konkurs ka të bëjë me dhënien e rëndësisë grave kudo nëpër botë dhe me të mësuarti më shumë rreth tyre. Ne ju ftojmë të merrni pjesë dhe jemi të bindur që ju nuk do të zhgenjeheni. Faleminderit shumë dhe ditë të mbarë.

Objektivat e konkursit[Redakto nëpërmjet kodit]

Konkursi ka objektiva të përcaktuara qartë dhe të cilat vijojnë si më poshtë:

Përmirësoni përmbajtjen e Wikipedia-s duke iu referuar grave. Ne gjithashtu kuptojmë, të gjitha përmbajtjet që iu referohen organizatave të grave dhe lëvizjeve feministe që ndihmojnë ndërtimin akademik të feminizmit në Wikipedia.

  • Përmirësoni cilësinë e Wikipedia-s duke përfshirë perspektivën gjinore në botim. Qëllimi i Wikipedia-s nuk duhet të jetë vetëm sa njohuri të reja bëjmë të arritshme, por si. Hendeku gjinor është i pranishëm, i cili në shumë raste riprodhon modelet seksiste.
  • Favorizimi i përfshirjes së grave si redaktore të Wikipedias. Konkursi është vetëm një nga aktivitetet e planifikuara në kuadër të muajit të grave. Qëllimi është të jetë në gjendje përmes iniciativës për të organizuar aktivitete në kontekste të ndryshme, duke përfshirë pjesëmarrjen e grupeve të reja të grave me qëllim zhvillimin e debatit mbi gratë si ndërtuese të njohurive.